Slagsmål i skolan

Standard

Igår var jag lärare/ordningsvakt. Jag bröt upp ett slagsmål mellan två högstadiekillar och det jag tänkte var… ”det var gräsligt vad dåliga de är på att slåss. Med så klena rallarsvingar behöver jag bara skydda ansiktet. ”.

Efteråt fungerade jag på varför de slogs så dåligt. Var de bara usla på att slåss? Eller var det så att den som var drivande faktiskt inte ville skada utan bara sätta den andre på plats? Nu i efterhand lutar jag åt det senare. Det är stor skillnad mellan att slåss för att skada och att slåss för att ”uppfostra”.

image

Annonser

4 responses »

 1. Fast det är ju ändå inte okej att slåss oavsett syfte tycker jag.

  Använder ni lego med Caspian eller bara duplo?? Hörde att det släpper en sagan om ringen serie, fast inga tjejkaraktärer. Suck. Jag älskade verkligen lego som liten men då var det inte så könsuppdelat. Ville att mina barn också skulle få leka med lego men nu vet jag inte. Tänk om jag ”råkar” få en tjej då kan hon ju ”bara” leka med lego friends, suck!

  • Nej, att slåss är ingen bra idé.

   Caspian leker med lego också. Han bygger och bygger! Vad märkligt med Sagan om Ringen? Inte för att det är så många kvinnliga karaktärer i den bokserien, men Lego brukar ju köpa film-licensen och inte boken, så då finns det ju fler kvinnor? Måste kolla upp det!

   Friends är lite tråkiga genom att de säger att eftersom DETTA är flicklego innebär det att ALLT ANNAT är pojklego. Jag hade hellre sett en bred skala där olika sorters lego fanns till för alla som intresserade sig. Och om pojkarna höll sig i ena änden av skalan och flickorna i andra änden av skalan (pga egen vilja, föräldragenerationens inköp eller socialisering) så hade det varit bättre än att säga att ”du får inte leka med det här för du har fel kön”.

   Men vad märkligt att jag hade gjort inlägget hemligt! Det var inte meningen, utan det måste bara ha varit ett hjärnsläpp. Jag använde visst Caspians lösenord… 😀 Nu tar jag bort lösenordet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s